Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Friday, July 16, 2010

mahasiswa UTM

salam...alhamdulillah...setelah hampir 2 minggu aku x update blog ni akhirnya aku mempunyai kesempatan untuk meluangkan masa bagi berkongsi cerita dan pengalaman selama 2minggu bergelar mahasiswa UTM...post kali ni aku nak berkongsi ngan korang  pasal serba sedikit aktiviti2 yang dijalankan sepanjang aku berada di UTM...

3 JULAI
  • aku mendaftar di UTM...waktu ni aku mencari2 kalau2 ade gak kawan2 yg aku kenal dapat kos yg sama...tp malangnya xde sorang pon yg dpt sama kos cam aku (kejuruteraan geomatik)...
  • dpt roomate sama spesies cam aku (pendiam, ssh nak mulakan prbualan)...dia ni asal dri temerloh, pahang...
4 JULAI
  • bangun pagi2...crew (fasilitator) ckp aktiviti mula jam 7.00 pagi...tapi biasa la janji melayu, aktiviti start jam 8.00 pagi...wat penat aku je bangun pagi2 pastu lepak surau...haha...
  • aktiviti yg dijalankan ialah berjoging sejauh 2 KM menuju ke balai cerap...aku rasa kalau pegi waktu pagi kompem korang akan rasa mcm kat cameron highland...suhu yg rendah + kabus pagi...perghhhh...mmg best kalau dating kat sini....haha
  • time kat balai cerap tu, aku telah di sengat ngn lebah sebanyak 3 kali (2 di belakang badan, 1 di jari tengah)....so paham2 la mcm mne azab disengat ngn lebah...hahah
5-9 JULAI
  • aktiviti kami byk dihabiskan di Dewan Sultan Iskandar (DSI) termasuklah perhimpunan bulanan, sesi bersama naib canselor, dan persembahan kebudayaan
10 JULAI
  • sukan antara kolej bagi mahasiswa baru...aku masuk acara larian MTM (Minggu Tranformasi Mahasiswa) je...agk memenatkan...tp nk wat camne kan...tu je yg mampu aku sumbang..huhu
tamat sudah MTM.....sekarang aku nak cter pasal sesi pembelajaran plk...

secara rasmi nya aku memulakan sesi pembelajaran pada 12 JULAI iaitu pada jam 11.00 pagi...tapi malangnya lecturer x masuk...so aku n dak klas pon chow dari klas tu...prinsip mahasisiwa UTM "sekiranya lecturer x masuk dlm masa 10-15 minit, so bole buat ape kamu suka"....hahaha...so pada hari tu, kelas aku start jam 2.00 ptg...septutnya klas 2 jam, tp lecturer bg kuar awl 1 jam...wlupon byk gap, tp kls ttp abis jam 6.00 ptg gak aritu sbb lecturer math xnk buang masa...siap bagi assignment plk tu...fedup gle aku..haihhhh...hari 1st da ade assignment....ish3
tapi paling best pada hari jumaat...aku bole tido puas2 sbb xde klas hari jumaat....lecture pd hari jumaat di bawa kpd hari lain...haha

ok la...mls nk cter byk2...bkn korang baca pon....nnt ade masa aku update lagi...wasalam


johan debat beb....
percaya x?...percayalah

3 comments:

mysheira said...

poyoo seyhhh...hahahahah:P

mysheira said...

poyo je ko..hahahhahahaha

farhan hanif said...

ko la poyo...aku plk...huh