Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Monday, December 13, 2010

laptop baru...ngee~

semalam aku pergi BP Mall dengan family aku...saja nak jenguk-jenguk laptop baru...hehehe...kebetulan time tu hari last PC Fair....so memang murah la harga barang-barang dia...ngee~..tiba-tiba aku terpandang satu laptop ni...fuuuhhhhh....aku rasa memang complete abes la...laptop tu berjenama acer...model aspire 4820TG Timeline X....puas aku pujuk mak aku nak beli laptop baru sebelum ni...akhirnya berjaya juga aku pujuk....tapi yang tak bestnya adalah laptop tu tak ada kat situ time tu..yang ada cuma untuk pameran je...so aku kena tunggu la sampai hari khamis ni...kena bayar deposit dulu...aku sangat jeles sebab aku yang pujuk mak aku dulu, tapi adik aku yang dapat dulu...dia dapat dulu sebab dia punya model aspire 4738G....so terpaksa la aku tunggu sampai hari khamis ni....heeee~

harga laptop ni pulak takde la murah and takde la mahal sangat...biasa-biasa je...dalam RM2600 camtu...abes la duit PTPTN aku untuk sem 2 nanti...waaaaaa~

apa yang best sangat pasal laptop ni?...laptop ni ada semua ciri-ciri yang aku nak...cuma dia punya RAM tak berapa tinggi sangat la...dalam 2GB camtu...tapi takpe...lepas aku pakai dalam 1 @ 2 tahun, bole la aku upgrade...tak mampu la nak upgrade time baru beli ni....

tapi masalahnya sekarang ni, aku tak tahu la kalau dah ada laptop baru ni, prestasi pelajaran aku makin meningkat atau menurun....sedangkan laptop yang aku pakai sekarang ni pon kurang berjaya meningkatkan prestasi aku...huhuhu....insyaALLAH lepas ni aku akan lawan perangai buruk aku ni...mana taknya, malam exam boleh pulak aku main game dengan coursemate aku....hahaha...sekali result pon sama dengan dia...padan muka aku...okay la...cukup sampai disini...lain kali cerita lagi...jangan lupa tonton MANCHESTER UNITED VS ARSENAL pagi ni pukul 4 pagi....harap-harap la arsenal menang...pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....hehehe

go arsenal go....malam ni jela peluang untuk memastikan MU @#$%^&*...hahaha


jangan mimpi la...hahaha

2 comments:

cik ngade ngade said...

waaaaaaaaaa.... pekjoe ade latop baruu lar... ngeh3x... nnti amek pic tunjuk kat aku k.... ngaaaa... =))

farhan hanif said...

tadi pg org kedai tu tepon mak aku...dia cakap laptop tu lmbt lg smpi...next week kot...waaaaaa...dah la aku xsabar nak pki yg baru, sekali cina tu wat hal plk...=(