Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Thursday, January 13, 2011

minggu paling taik dalam hidup

kisah 1

pepatah ada mengatakan "lidah lebih tajam daripada mata pedang"....kita sebagai manusia ni kenalah jaga percakapan walaupon ia sekadar gurauan...semalam time aku tengah makan kat arked, datang la sorang minah PUNDEK PENDEK ni...entah sebab apa tetiba je dia nak sakitkan hati aku....tau la dia tu ada ramai peminat (ramai ke???)....mungkin bagi dia itu sebagai gurauan...tapi bagi aku kata-kata tu cukup tajam...dia pikir aku suka la gurauan dia tu...so mulai harini aku janji kalau dia mintak tolong ngan aku, jangan harap la aku nak tolong...pergi la cari orang lain...so pengajarannya kat sini, jaga tutur kata korang tu bila bercakap ngn aku..aku ni mungkin sensitif sikit...bukan ngn aku sorang je...ngan orang lain pon sama...


kisah 2

sepatutnya esok aku ada fieldwork astronomi lapangan....tapi atas dasar kawan kan, aku bagi la group yang tak boleh buat pada hari sabtu @ ahad...terpaksa la aku buat pada hari sabtu...itu atas dasar kawan....tapi masa pemilihan group haritu diorang langsung tak pikir aku pon...rasa sakit hati je bila pikir balik...kalau ikutkan hati, nak je aku ignore diorang tu....nasib baik la aku ni orang yang mudah kalah dengan pujuk rayu...so aku bagi la tadi tanpa memberitahu group aku terlebih dahulu...abes je kelas tadi, salah sorang dari group aku datang bilik aku dan memberitahu bahawa dia telah menempah alat untuk fieldwork esok...dia cakap sepatutnya abes je kelas tadi kena tunggu kat makmal UKK untuk ambil barang untuk esok...so aku tau la apa akan jadi pada hari esok...kompem group yang aku bagi tukar tadi rasa geram...masalahnya disini, kitorang dah ada barang, korang belum lagi..kan kan kan...

2 comments:

gades ain said...

sape minah tuh?

farhan hanif said...

ntah r..malas nak ingat balik...