Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Wednesday, March 2, 2011

suatu malam yang hening

di suatu malam yang hening, ada seorang budak ni tengah study BAHASA JEPUN...bajet nak stay up sampai pagi la tu...tiba-tiba datang seorang senior yang bajet otai suruh budak tu bancuh maggie...


"oit...nah amik maggie ni pastu ko hidangkan depan aku," kata senior tu...


dengan rasa geramnya budak tu pon ikut je la perintah KING tu...menuruni tangga untuk mencari sumber air panas...lepas je letak air panas, budak tu pon letak la perencah sekali tanpa melihat MODEL maggie tersebut...dengan langkah yang berat, budak tu pon naik la ke atas balik untuk menghidangkan maggie kepada KING tersebut...sesuadah menghidangkan maggie tersebut, budak tu pon terus naik keatas katil tanpa menoleh kanan kiri.....


"oit....kau sedar tak apa kau buat ni?"tanya senior tersebut kepada budak tu...


"sedar la...tak kan aku bermimpi pulak tadi...kenapa?"reaksi pelik jelas terpancar dimuka budak tersebut..."ada apa-apa salah ke?"


"kau tau tak ni maggie apa?" senior itu menambah lagi "ni maggie goreng la....kau tau tak"....


"eh?..yeke...abes tu yang aku buat tu maggie apa?" budak tu pon cepat-cepat pergi kearah senior tu...dan melihat maggie yang dibuatnya tadi...oh damnit..camne maggie goreng boleh ada kuah?...hahaha....


THE END


*budak yang buat maggie tu aku sebenarnya...hahaha...benda ni terjadi masa aku kat SAMURA dulu...
*pengajaran: setiap apa yang kita lakukan, keikhlasan tu mesti ada walau berat macam mana sekalipon tugas tu...(benda yang baik-baik je la)
*untuk dia: senyum tau awak...camni =)....jangan sedih-sedih dah...kalau awak sedih, saya pon sedih

No comments: