Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Wednesday, June 22, 2011

Awak tolong like gambar kita please.....

Assalamualaikum. sekarang ni facebook seperti menjadi satu kewajipan bagi setiap orang. laman sosial ini merupakan satu medium untuk kita mencari kenalan-kenalan yang mungkin pernah terputus hubungan suatu ketika dahulu seperti dalam cerita Nora Elina. malah facebook juga digunakan oleh syarikat-syarikat perniagaan bagi mengiklankan produk mereka. bagi aku, cara mereka mempromosikan produk ni tak salah selagi tidak mengganggu hak kita sebagai pengguna facebook. tapi sekarang ni dah jadi satu trend bagi segelintir pengguna facebook yang menggunakan facebook dengan cara yang salah.

hampir setiap hari aku online dan menggunakan facebook untuk mengetahui dunia luar. tapi setiap kali aku bukak je lappy, pasti ada notification yang mencurah-curah ke daun keladi kat facebook aku. kalau notificaion dari page blogger aku tak kesah. sebab page tu ada kepentingan bagi aku. tapi kalau invite event yang aku geram gila. bukan event nak kawen tapi event suruh like gambar takpon suruh follow blog diorang. agak menjengkelkan. upload gambar pastu suruh orang lain like. siapalah yang mula-mula buat pertandingan macam ni. memang lahanat tahu tak. tu belum campur dosa lagi. upload gambar terbukak sana sini. tergugat iman aku tahu tak. hahaha





kantoi main poke-poke pulak...hahah



oppsss...lupa nak sensed nama kat atas tu...ngahngahngah...padan muka




aku ingatkan hadiah berjuta-juta...RM50 je...low budget kot...mintaklah datuk-datuk @ tan sri sponser...hahaha


14 comments:

Fyqa said...

kahkah

ada jugak buat event nak nikah awal cmtu?
hikk

dhilla nazli said...
This comment has been removed by a blog administrator.
fyna said...

fyna pown tak suke.
makin banyak lak sekarang nih.
:)

N I E S Y A B E L L A said...

Btl2 ak pon stuju...mcm hareeemm nk invite2 sruh like....eeeuuww

Farhan Hanif said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Amira said...

i pon xsuke jugak . lemau btol , hakhak . xde faedah ponnn .

Farhan Hanif said...

@Nurul Amira bila tgk hadiah xde lah gempak mana pon....tapi yang dia invite tu macam hadiahnya berjuta-juta je

cik putih said...

cikputih pon pernah buat entry pasal ni..jap cik putih bagi link

jom lihat sini: BLOGGER MURAHAN?

eh eh eh..yang pasal poke-poke tu ngan la gtau org..kantoi nama....alaaaa

Farhan Hanif said...

@cik putih haha...lupa nak sensed smlm...nak cepat + browser ni asyik crash je smlm time nak upload...=D

Anonymous said...

sedap2 jea yg wat entry mcm tu . . lepas tu tak reti nak sensed . agak2 la derr . .ak buat tu , suka2 jea . bkn ape sgt pon . ak dah boring sgt . tak salah kan . kalo ko pon tak ske . tak payah la smpai buat kat blog pulak . . bikin gua panas . .

Anonymous said...

salam . ingt bgus sanad kea haa . buad mcm nii dkt org . cermin dri tuyh dlue kalau yee punn nux burukkn org . ak ta pham org jenis mcm kau nii . cube orang burukkn kau mcm nii, siap bubuh name kau lagy . msty kau mara kunn...nux buad blog nii, jgn laa cpy nux mengumpat orang teruk2 . dahh laa bulan ramadhan . pee laa nux jdy . dan lagy stu jgn nux bangga sanad buad org mcm nii . . matang laa ckit . mcm buda2 taooo !!!

wan_cikgumuzik said...

sebenarnya aku tanak komen pasal entri nih.. Just tertarik ngan komen anon tuu nk soh org jadi matang..

Aku tgk hejaan ayat2 dia pon dh mcm tulisan kanak2 rebina.. Ada hati nk soh org jadi matang.. Kah kah kah.. Aku gelak guling2 ok..

Ezad Skytech said...

haha...apesal cik anon tu..tiba2 je melenting...cuba guna ayat yang senang orang paham...hahah...

Ezad Skytech said...

event2 yang pelik2 ni aq malas nak layan sangat...huhu~