Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Tuesday, June 7, 2011

jom cuba: javascript trick

Assalamualaikum. lama dah aku tak update blog yang tak seberapa ni. lebih kurang seminggu kot tak update. maklumlah baru balik bercuti. memang cuti sakanlah aku kali ni. habis semua negeri utara aku jejak kecuali Pulau Pinang yang aku tak sempat nak pijak tanah diorang. tayar kereta je yang jejak kat sana. okaylah nanti aku update pasal bercuti kat utara tu.

sebenarnya tadi aku godek-godeklah google ni. sekali aku terjumpa trick yang mungkin sebahagian korang tak tahu lagi. nak tahu apa trick tu? trick ni untuk siapa-siapa yang kebosanan macam aku ni. setiap hari ada je benda baru aku jumpa kat internet ni. tapi harini jumpa yang ni pulak.




cara-caranya:
1) korang bukak fesbuk atau mana-mana web yang banyak gambar (bukak google image pon boleh).
2)pastu korang copy mana-mana script kat bawah ni. setiap perenggan script mempunyai trick yang berbeza. so korang try lah semua ye.
3)lepas korang copy script tu, korang paste kat address bar. JANGAN paste dekat new tab pulak ye. nanti tak jadi pulak.
4) pastu tekan enter

script-scriptnya:

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.tan(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.tan(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval('A()',5); void(0);

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval('A()',50); void(0);

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("img"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.sin(R*1+i*x2+x3)*x1+x2)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval('A()',50); void(0);

javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.getElementsByTagName("a"); DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=(Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5)+"px"; DIS.top=(Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5)+"px"}R++}setInterval('A()',5); void(0);

yang kat bawah ni pulak kalau korang tak jumpa kalkulator korang. bolehlah cuba cara ni. tak perlu susah-susah nak bukak excel. hehehe

javascript: alert(34343+3434-222);

korang boleh tukar nombor dengan simbol matematik lain. contohnya tambah (+), tolak (-), darab (*), bahagi (/), kuasa (^), lebih daripada (>), kurang daripada (<).





ni printscreen lepas apa aku buat ikut step tu. selamat mencuba

2 comments:

huhuhahayantie said...

uiyooo....(sambil mulot ternganga)

Farhan Hanif said...

@huhuhahayantie eh tutup mulot...nnt lipas masuk..wakaka