Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Saturday, June 11, 2011

Personaliti Diri melalui mata

Assalamualaikum. harini aku nak update pasal personaliti diri. entri yang lepas aku ada update pasal personaliti diri melalui cara membuat pilihan. kali ni aku nak lebih spesifik sikit iaitu melalui mata. tapi ingat ni sekadar suka-suka je. jangan percaya sepenuhnya. khurafat semua tu.

SAIZ MATA KECIL

Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.
Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya.
Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya.
Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. 
Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Komen: terkesima dengan ayat yang bawah tu. hahaha

SAIZ MATA SEDERHANA

Sederhana.
Tidak banyak berahsia.
Ada pertimbangan.
Bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Komen: tidak banyak berahsia dengan suami takpe. tapi takut semua rahsia dia cerita dekat orang lain. bahaya wooo...

SAIZ MATA LEBAR

Cukup kuat berahsia.
Otak kurang cergas.
Pemarah,bertindak tanpa fikir panjang.
Kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.
Boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.

Komen: terkesima lagi sekali dengan ayat bawah. hahaha

MATA SELALU BERKEDIP

Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. 
Wanita ini baik.

Komen: selalu berkedip sebab mata masuk habuk. sabar je lah.

MATA JARANG BERKEDIP

Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil, dan bertanggungjawab.
Tidak cerewet, suka membantu dan membahagiakan.

Komen: boleh masuk world record ni kategori mata tak berkedip paling lama. hahaha

MATA CENGKUNG

Kurang memuaskan, materialistik, hidup dengannya boleh sengsara.
Kata manis tapi bohong, mahu senang, dan mudah curang. 
Bila anda susah dia tidak peduli.

Komen: bahaya wooo ini olang (orang).

MATA REDUP

Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, 
Hati tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat. 
Mengumpat, irihati, kejam, kasar, mencemuh, pemarah.

Komen: macam mana mata redup tu ye? "Mata Blur" kot =)

MATA BULAT

Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata.
Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.

Komen: suka yang ni. tapi masih belum menemuinya lagi. kalau ada pon tak tahu nak luahkan macam mana. hehehe *gatai




Alolo masamnya muka. cubit pipi kang. hehehe

*Kalau MATA SATU pulak macam mana ye? takkan geng dajjal pulak kot. hahaha


SUMBER: Tak Ingat ambil kat mana. kat GOOGLE kot

17 comments:

rAihAnaH saLLeH said...

aku suke mata redup...=)

Farhan Hanif said...

@rAihAnaH saLLeH yeke...tapi kau mata bulat...=p

rAihAnaH saLLeH said...

aku ckp,,aku suke yg mata redup...ish3..mcm mata shahir af8...=)

Farhan Hanif said...

@rAihAnaH saLLeH owh...aku ni mata apa plk ek? boleh bgtau x..hehehe

Cek Aiza said...

sy mate ape ? hehe

Farhan Hanif said...

@Cek Aiza mata keranjang? mata duitan? hahaha...gurau je..jgn marah

berdasarkan pict, awak mata redup kot...xtau la kalau time amik gambar tu mata awak terpejam sbb ada flash...hahahahaha

abdur rozak said...

http://grou.ps/saybook/home

AYO JOIN DI MALAYSIAN BLOG COMUNITY

blogtube said...

hahaha,, banyak choice mata ye...


blog anda menjadi salah 1 list terjah My OBW...

Budak Botak said...

He3, macam2 jenis mata ye...

Entry terbaru -> Ini Jadinya Kalau Tak Belajar Jawi... (",)

Pyka Rahmat said...

mata satu tu super sayya lah kot. haha

Farhan Hanif said...

@Pyka Rahmat ada ke super sayya mata satu?....super sayya pyka rahmat kot tu...hahaha

syudzahari said...

xtaw la mate sye mate katogeri ape..

Farhan Hanif said...

@syudzahari mata kail kot...hahaah

Anonymous said...

Kalo mata pisau camne pula ek..?

BHAIHAQI COOL said...

Hahahaa~~ saya suka yg mata bulat :D

zaidah musa said...

terima kasih atas perkongsian ini...saya share yer.
Kalau nak tahu suplemen untuk mata...singgah ler ke ummiof3a@blogspot.com.
Terima kasih daun keladi...

zaidah said...

terima kasih untuk perkongsian ni...saya share yer.
untuk ketahui suplemen kesihatan mata singgahlah ke ummiof3a@blogspot.com
terima kasih...