Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Tuesday, June 14, 2011

Tutorial dapatkan full version Angry Birds RIO

Assalamualaikum. seperti yang aku dah janji semalam, aku nak ajar macam mana nak dapatkan full version game Angry Birds RIO tu. kat bawah ni ada cara-caranya. kalau tak paham boleh tengok gambar.

Note: pastikan korang dah download trial version punya kat SINI. kemudian ikuti langkah seterusnya.

Mula-mula korang kena download file activation ni dulu. Download kat SINI

selepas download, sila ikuti arahan seterusnya kat bawah ni.

1) extract file yang didownload tadi.
2) selepas extract, pergi ke folder activation dan copy AngryBirdsRio_patched.exe dan paste ke folder game trial version (pergi ke C > Program files (x86) > Rovio > Angry Birds).
3) kemudian pergi ke C > windows > system32 > drivers > etc > hosts (open with Notepad)
4) tambah 127.0.0.1 drm-pc.angrybirdsgame.com di akhir baris. save dan close.
5) pergi ke activation folder sekali lagi dan klik iws2.zip. extract ke C:\Web (kalau tak jumpa korang type je macam tu)
6) pergi ke activation folder dan copy folder www ke C:\Web
7) kemudian pergi ke C:\Web folder dan klik file iws.exe
8) kemudian akan keluar satu windows. type www di bahagian Public Folder dan klik OK.
9) buka browser internet (google chrome, IE, Mozilla) dan type 127.0.0.1/consumeKey/ dan enter. akan tertulis status ....=valid-key.
10) sekali lagi type drm-pc.angrybirdsgame.com/consumeKey/ di web browser dan enter. sekali lagi akan terkeluar.....=valid-key.
11) akhir sekali pergi ke folder game trial version tadi dan klik AngryBirdsRio_patched.exe untuk masuk ke game.
12) klik ACTIVATE FULL VERSION.
13) type payjoegagahperkasa dibahagian Key dan klik register.
14) enjoy



































*bahagian Key tu korang boleh type ikut suka korang je. aku saje je suruh type payjoegagahperkasa. hahaha

SUMBER: Ultraman

9 comments:

Anonymous said...

saya punyer tulis param missing..ap tu??

Farhan Hanif said...

param missing???? time bila tu?..cuba buat semula

Anonymous said...

after saya tulis ni 127.0.0.1/consumeKey/ dye ckp VALID KEY
THEN saya type drm-pc.angrybirdsgame.com/consumeKey/
dye ckp param missing..da bnyak kalida saya wat balik...game tu saya boley bukak..tpi nk dptkan full version tu takleh..saya dtype code yg awk bgi tpi xleh gak..camne ekk??

Farhan Hanif said...

awak pasti ikut semua step yang saya bagi??? saya pon tak tahu la nak buat macam mana. sebab saya buat okay je...cuba tengok yang version english ni plk...

http://ultracrack.blogspot.com/2011/06/angry-birds-rio-2011-key-crack.html

azrye qarem said...

hai.. sy stuck kat no 8 tu.. bila sy tekan iws. kat folder web dia keluar (could not bind socket. address and port are alredy use) . apa perlu saya buat.. helps farhan

Farhan Hanif said...

cuba uninstall blk semua...pastu install blk dan buat ikut step tu...sbnrnya saya tak tahu ada prblem mcm ni sbb saya buat sekali je terus okay...

aiman said...

terbaek bro..thanks

aiman said...

terbaek

Farhan Hanif said...

@aiman welkam...=D