Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Saturday, July 23, 2011

Laman Web Nuffnang Kena Hack

Assalamualaikum. Seperti yang diketahui umum, laman web servis pengiklanan yang terkenal dikalangan blogger iaitu Nuffnang telah pun di godam (hack). Kesan daripada godam ini menyebabkan loading blog menjadi lambat. Bagi mengatasi masalah loading ini, korang perlu buang semua iklan yang berkaitan dengan Nuffnang untuk sementara. Laman web Nuffnang sedang diselenggara ketika ini. 

Semakin ramai golongan hackers di Malaysia ni. Tapi bagi aku diorang tak salah pon. Tahap security kita yang lemah. Okay lah tu je aku nak update. Jangan lupa buang iklan Nuffnang tu untuk sementara. Bila dah okay pasanglah balik. =D


[TAMBAHAN] Kalau korang nak check tahap loading blog korang, pergi ke SINI. Isikan URL blog korang dan test point pilih je mana-mana. Kemudian klik GO. Lepas tu dia akan tunjuk result loading blog kita. Yang ada hightlight merah tu maksudnya loading dia dah tahap kritikal dah tu. Sangat lambat. So korang kenalah delete gadget tu daripada blog korang. Sekian.
************************************************

*Terjejas income aku malam ni. Walaupun sikit je visitor aku tetap menghargainya. peace =D




4 comments: