Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Wednesday, July 27, 2011

Pelajar Hilang 4 Hari Ditemui Mati Di Pattaya

Assalamualaikum. Semalam masa aku kat mekdi, mak aku tanya ada tak aku terbaca pasal pelajar mati di ditemui di Pataya, Thailand sedangkan masih belajar di Jepun. So tadi aku search kat Google dan ini hasilnya.

KUALA LUMPUR: Seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Jepun dan dilaporkan hilang oleh keluarganya selama empat hari akhirnya terjawab dengan penemuan mayatnya beribu kilometer dari tempat dia dilaporkan hilang. Muhammad Syafiq Abu Ani, 25, dari Batu Pahat, Johor ditemui mati akibat terjatuh dari sebuah kondominum di Pattaya, Thailand, 23 Julai lalu.Menurut laporan akhbar dalam talian, pattayaone.net, siasatan polis Thailand mendapati
mangsa jatuh dari tingkat 14, Niran Grand Condominium di Soi Arunothai, berdasarkan penemuan barangan peribadi mangsa termasuk selipar dan tiket penerbangan balik ke Malaysia di sebuah unit di aras berkenaan. Butiran tiket menunjukkan mangsa sepatutnya kembali ke Malaysia sehari sebelum penemuan mayatnya. Penghuni kondominium itu juga mendakwa tidak mengenali mangsa dan sebab kehadirannya di Thailand masih dalam siasatan polis. Berdasarkan laporan itu, siasatan awal polis mendapati mangsa dipercayai membunuh diri namun siasatan lanjut akan dilakukan dengan kerjasama Kedutaan Malaysia di Bangkok. Sementara itu jurucakap Wisma Putra mengesahkan kematian mangsa.
SUMBER : Metro Saya
********************************************************************

*Betul ke bunuh diri? Wallahualam. =D


5 comments:

~adelia wiwie~ said...

itu abang kawan saye. . . . . kesian kawan saye tuu. . . mak dye baru jek meninggal. . . skarang abang dye pulak. . . . so. . . sedekahkanlaa al-fatihah untuk arwah tuu. . . =)

Sabrina Jasman said...

jgn percaya apa METRO keluarkan. METRO amek sources dari org2 yang tak tahu cerita pun.

http://www.nst.com.my/nst/articles/20japs/Article

itu yang so far ni the closest truth ttg arwah, selepas reporter tu sendiri interview kami sedara terdekat. xusah ditokak-tambahkan. arwah seorang yang baik dan pandai.. Al-Fatihah..

IMANSHAH said...

Alfatihah semoga tenang rohnya

si gadis said...

dye tdak bunuh diri !! sian ayh dyee .. ayh dyee ckgu skola sye dan prnah mngjar sye mse form 3 taun lpas .. moga2 ckgu sye dpt mnjalni dugaan neyh dngan sbar ..

Aifa Afiqah Sulaiman said...

Al fatihah kepada keluarga mangsa terutama cikgu abu ani iaitu kawan ayah saya.. :(