Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Monday, July 18, 2011

Tips Naikkan Trafik Blog Dengan Bermain SEO

Assalamualaikum. Seharian aku tinggalkan blog ni dengan menyediakan entri auto publish pada waktu-waktu tertentu. Alhamdulillah hasilnya trafik aku naik 4 kali ganda. Tapi yang tak best nya trafik semalam jatuh gila-gila pulak. hahaha. Mungkin trafik naik gila-gila masa petang Sabtu haritu kot. Maklumlah aku ada post pasal Live Streaming Malaysia vs Liverpool kat SINI. Semasa perlawanan tu berlangsung, aku dah berada kat Lebuhraya PLUS menuju ke KL atas urusan keluarga. Jadi aku tak tahulah streaming tu boleh tengok ke tak sebab takde komen langsung pon kat entri tu. Kalau tak boleh tengok, maaflah ye sebab aku tak online time tu.

Okaylah. Ni trafik blog ni semasa ketiadaan aku.




Trafik dari Nuffnang



Trafik dari Histats.com

Trafik dari Histats.com ni menunjukkan 21 orang datang blog ni semasa perlawanan Malaysia menentang Liverpool. Terima kasih semua. =D

*************************************************************************
*dah macam pengkaji statistik dah aku ni. hahah
* baru aku perasan tajuk tu takde kena mengena dengan entri ni. sebenarnya aku nak tahu macam mana bermain SEO ni. Saje je try an error. hahah

*************************************************************************
carian keyword : Nuffnang, tips dari Nuffnang, cara-cara bermain SEO, Tip-tip seo, Seo Tips, Cara-cara bermain seo, apa itu seo, cara mendapat trafik tinggi, trafik menaik, trafik meningkat.

5 comments:

infohamba said...

ehm.....memang bermain seo adalah salah satu cara paling ampuh untuk mendatangkan pengunjung.......apa lagi kalau malas nak Blogwalking.....dan baca blog orng lain...tinggalkan coment trus suruh kunjung kembali ke blog kita....waduh....capek deh....lebih bagu seo

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia pun sebenarnya masih dalam percubaan nak main SEO ni .. hehe :D

Farhan Hanif said...

@tia @ Ini Kisah Tia jom sama2 kenal seo ni...tak kenal maka tak cinta...cewahhh...hahaha

Castors said...

Great blog.

Syakila said...

ooo.. untungla pandai SEO