Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Friday, August 5, 2011

Facebook Vs Blog

Assalamualaikum. Entri ini adalah sambungan daripada entri MusicBrilliant.Com.


Dalam facebook takde gadget yang dinamakan Archive. So kalau aku nak tengok status Facebook yang dua atau tiga tahun lepas, kena klik older post sampai berjuta-juta kali sehinggakan scroll kat tepi ni jadi nipis macam sehelai kertas A4  jenama Double A.

Dalam facebook semua orang ada nama yang tersendiri dan kebanyakannya nama mereka lain-lain. Kalau blog ada satu nama yang sama tapi hati mereka berlainan. Korang tahu nama apa? Jawapannya "Anonymous" la. Walaupon kat facebook sekarang tengah famous pasal fake profile, ia tidak setanding dengan Anonymous ni. Anonymous ni boleh membuatkan tuan blog macam aku rasa nak berhenti berblogging atas sebab komennya yang "mencuit" hati.

Dekat facebook, segmen @ contest yang dianjurkan tak sama macam kat blog. Segmen @ contest kat facebook lebih kepada menyuruh orang klik button Like. Sebelum klik Like kena join page penganjur terlebih dahulu. Tapi kat blog tak perlu semua itu. Aku boleh join sesuka hati tanpa perlu klik button "Follow This Blog." Tapi selalunya segmen @ contest yang aku join, aku akan follow blog tersebut untuk dapat update terkini.

Okaylah. Cukuplah 3 isi penting. Ditambah dengan isi dari MusicBrilliant.Com dah jadi 6 isi. Agak-agak kalau keluar exam gunakanlah isi ini sebagai pendorong. Jangan lupa creditkan isi tersebut ke blog ini dan MusicBrilliant.Com. hahaha

*********************************************************
Ni bukan auto-publish. Lepas sahur tadi terus tak boleh tidur sebab minum kopi Mcd.

8 comments:

sergeant keroro said...

keh3, setuju!

alien betul datang komen sini, amacam?

HAHA

My Name is Mar said...

Ho-ho-ho..
SAHUR kat MecD..
TAK MENAHAN..
Hahahaha:D

BTW, boleh dapat A untuk karangan..
Ngeh3...

Farhan Hanif said...

@sergeant keroro alamak alien datang...misi selamatkan bumi dilancarkan...

Farhan Hanif said...

@My Name is Mar Mne de sahur kat sana...drive thru sudah...

Karangan tu zaman sekolah2 dulu...skrg short notes je...haha

Lulu Rahman said...

haha . aku suka nih ! btw , aku benci anon comel >.<

Freaky said...

hahaha anonymous.. terbaik entri ni

azrijohan said...

peh,ni macam buat tesis lak ann

SMKNaning said...

anonymous...arrrghhh,susah sgt nak sebut nama tue! ahhaha.....