Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Wednesday, August 17, 2011

Memberi Penghargaan Kepada Pembaca Melalui Punchtab

Assalamualaikum. Info ni baru aku tahu dari blog Lepak Di Bangku Kosong. Ada satu program rewards ni yang memberi rewards kepada pengunjung yang melawat blog. Rewards ni memberi kita points yang boleh ditebus kepada barangan lain mengikut nilai point yang kita dapat. Perkhidmatan ni juga membolehkan kita tahu pengunjung setia blog kita.


Nama perkidmatan tersebut adalah Punchtab. Seperti yang korang lihat kat sidebar sebelah kiri atas ada satu gadget baru yang aku pasang. Semakin banyak korang komen kat situ, semakin bertambahlah point korang. Setakat ni barang yang boleh ditebus mengikut point cuma kupon belian online je. Mungkin akan bertambah mengikut peredaran masa.

Punchtab ni juga sesuai untuk blogger yang ingin menganjurkan giveaway atau contest. Contoh contest yang aku join melalui Punchtab adalah GIVEAWAY MUDAH SEMPENA RAMADHAN.

Ni screenshot untuk guna Punchtab tersebut.

1. Klik Earn More!

2. Like page kalau sudi. Kemudian klik butang seperti diatas tu.

3. Tinggalkan komen kalau sudi.



***********************************************************
Salah satu cara nak tarik pengunjung. =D

4 comments:

N I E S Y A B E L L A said...

amende ni weyhhh....aku tak paham lagi niiiiiii..nak jugak! haha..btw, thanks! promote! haha

Farhan Hanif said...

@N I E S Y A B E L L A welcome...apa yg xpaham?

N I E S Y A B E L L A said...

punchtab tu lahhhh...ape kebende tu hoii..ok. aku loser.

Farhan Hanif said...

@N I E S Y A B E L L A mcm yg aku tulis kt atas tu la...sambil baca kita boleh promote fan page... bg yg nk buat giveaway tu pon boleh pki bnda ni...tak perlu susah2 nak bukak fb kat tab lain...semuanya dalam page yang sama...paham?