Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Thursday, August 4, 2011

Trafik Naik Seiring Dengan Usaha

Assalamualaikum. Alhamdulillah dah masuk 4 hari kita berpuasa. Dan dalam 4 hari ini jugalah follower blog ni dah cecah sampai 200 (bangga gila). Sebenarnya tak susah nak dapatkan follower yang menjana trafik ni. Caranya adalah dengan berusaha mempromote di blog-blog lain. Kalau aku memang susah sikit nak promote-promote ni. Tunggulah kalau aku rajin. Kesan daripada kemalasan aku tu telah menurunkan jumlah UV blog ni. Cuba tengok ni. Terkilan pulak rasanya.

tips tingkatkan trafik, jana trafik anda, gambar SEO, cara-cara bermain SEO, pengenalan kepada SEO

Nampak tak? Jatuh gila-gila kan. Ni semua sebab aku tak update + kurang promote di blog-blog lain. Minggu lepas busy buat header. Pastu buang mana-mana gadget yang tak penting sangat untuk meringankan loading. Tapi aku rasa macam masih berat lagi la. Orang yang vote kat poll tu pon ada yang cakap berat gila. Memandangkan aku masih bercuti, insyaALLAH akan diubah lagi minggu ni. Nasib baik ada banyak tutorial untuk design mendesign ni. Kalau tak pecah kepala nak pikir.

Okaylah tu je nak update. Jap lagi nak balik kampung berbuka kat sana. Wasalam.

***********************************************************

Jom berbincang pasal topik "Read More Menyusahkan Pembaca" di SINI.

2 comments:

sergeant keroro said...

betul, memang kena usaha lebih sikit XD

Farhan Hanif said...

@sergeant keroro tapi bila malas, mmg malas gila...hahah