Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Friday, August 26, 2011

Tutorial : Button Multiple Links

Assalamualaikum. Adam Fikri tanya aku macam mana nak buat button "sumbangan" yang macam aku buat dalam entri Tak Bosan Ke Berblogging Ni. So ni entri tutorial pertama aku buat. hahaha


Jom buat button ni sama-sama.


Untuk buat button kat atas ni, ni coding dia.



Tukar LINK 1, LINK 2, LINK 3, LINK4 dengan LINK SENDIRI
Tukar SUMBANGAN ANDA dengan AYAT SENDIRI
Kalau nak tambah/buang link, just tambah/buang window.open('LINK'); sebelum penutup quotes ( " )

Harap tutorial ni membantu. Kalau tak paham tinggalkan komen kat bawah ni. =D

**************************************************************
Amaran: Ada yang guna button ni dengan meletakkan url prank (keluar gambar seram dengan bunyi jeritan). Untuk elakkan benda-benda macam ni, tekan Ctrl + U (Control U) dan lihat link yang di letakkan dalam button tu. Kalau iklan, korang klik je la. Anggaplah itu sebagai SUMBANGAN DARI ANDA.

4 comments:

NadiRah said...

ha???pe ni?
x paham..

Farhan Hanif said...

@NadiRah xpaham yg mne? ni cara2 nk letak link dalam button "SUMBANGAN ANDA" tu...saya letak link churp2 selalunya...tekanlah selalu...hehehe

ADAM FIKRI said...

tq bro...jap adam try ok...

tia @ Ini Kisah Tia said...

oyeahhh ! Tia nakkk . thankssss .. berguna sangat2 :)

p/s : untuk soalan di blog Tia .. tak kisah nak buat entri tu bahasa Melayu atau english .. yang penting jangan guna sangat bahasa yang memeningkan macam euw2 .. hahaa ^^,