Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Saturday, September 10, 2011

Minggu Transformasi Mahasiswa 2011

Assalamualaikum. Empat hari blog ni senyap je. Aku cuma jadi silent reader. hahaha. Empat hari lepas (Selasa) aku kena balik UTM dengan kadar segera sebab pada hari Rabu dan Khamis aku kena jaga booth pameran kat UTM. Tapi biasalah kan kalau dapat panggilan last minute ni, alat-alat pon tak sempat nak tempah. Lastly kitorang bukak pameran tu hari Khamis je. Lagipon pameran yang aku jaga tu berkenaan dengan course aku je. So yang datang cuma junior-junior course aku je la. Entah macam mana course aku boleh terlibat pon aku tak tahu.


Inilah kami.
Kalau nampak kami tengah mengukur kat sekitar UTM tegur-tegurlah ye.
hahaha

Pameran tu cuma waktu siang je. So malam buatlah aktiviti lain. Nak cari makan pon kena gi arked Meranti (Selasa). Tapi malam kedua (Rabu) tu kitorang pergi cuba asam pedas kat student mall pulak. Serius sedap. Sampaikan malam ketiga (Khamis) pon kitorang makan kat sana dengan membawa sorang lagi member (malam kedua kitorang bertiga).

Sebelum dilahap. Nampak tak tengah mendidih tu.
Asam Pedas Claypot UTM.

Makan cuma 3 orang tapi cawan ada 6 (cawan satu lagi malu nak masuk camera).
Nampaklah kepedasan asam pedas tu. hahaha

Malam ketiga tu lepas makan, kitorang bertiga (sorang lagi ada hal) gi jalan-jalan kat Bazaar JB pulak. First time aku ke sana. Selama ni asyik ke CS je. hahaha. Petang Jumaat tu barulah aku balik rumah semula sebab tak bawak semua barang pon balik UTM. Tinggal separuh je lagi barang nak bawak ni. Kalau aku tak bawak haritu memang jenuhlah nak bawak ke tingkat 5 petang ni (aku balik UTM semula petang ni). Terpaksa naik turun naik turun tangga bawak semua barang. Lepas ni keding la aku. hahahah


***************************************************
Cuma nampak junior je. Direct Intake (lepasan diploma) tak perasan pon.

2 comments:

cik najihah said...

bes tu kos..
dulu aku nak amik kos tu tapi x jadi

Ahmad Haziq Azlan said...

selalu nampak jkr ukur tanah kat tepi sub tu
hahahaha