Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Saturday, October 8, 2011

Total Earning Dari Blog Edisi Oktober 2011

Assalamualaikum. Minggu ni aku balik rumah dan sekarang dah pon berada di rumah. Keluar dari UTM pukul 4.30 petang tapi dapat tiket pukul 6 petang. Pastu bas pulak sampai pukul 7 petang. Kira la berapa jam aku menunggu bas dengan penuh pengharapan. hahaha. Sampai rumah pukul 11.30 malam tadi lepas singgah makan kat McD. Kira burn la masa tidur petang aku tadi sebab nak balik punya pasal.

Perkara pertama dibuat oleh aku bila online mestilah cek earning Nuffnang dulu. Maklumlah kat U ni susah sangat nak cek Nuffnang ni. Cuba cek entri ni. Alhamdulillah tadi aku cek dapat BE lagi. Bila aku kira segala BE yang aku dapat kat blog ni, ini adalah BE kesebelas aku dapat. Kali ni dapat BE dari Maxis Home Broadband. Tak banyak pon lagi. Mintak-mintaklah BE ni mencapap lama sikit kat blog ni.


Bila aku cek total earning pulak macam takde perubahan je. Sama je macam hujung bulan lepas.

Stop citer pasal Nuffnang. Kita beralih kepada adik Nuffnang pulak iaitu Churp-Churp. Benda ni aku baru aktif masa cuti 4 bulan haritu. Dan sekarang inilah hasilnya. Lagi RM13 bolehlah cashout. Tu pon kalau aku nak cashout la.

Satu lagi pengiklanan yang aku pakai adalah Says.My. Benda ni aku baru aktif dua tiga bulan lepas. Beberapa hari lepas aku tengok total rewards tu tak sampai pon RM50. Tadi bila aku cek memang terkejut. Cuba tengok ni.

So apa pendapat anda yang mengatakan blogging ni buang masa? Kalau kena dengan cara, silap-silap 1k pon boleh masuk poket tau. Tapi aku tak mampu nak capai 1k tu dalam masa terdekat. Kalau aku tak cashout mungkin dua tiga tahun lagi dapatlah cecah 1k tu. hahaha. Aku bukan blogger sepenuh masa.
***********************************************************
Kalau nak join Churp-Churp boleh klik SINI
Kalau nak join Says.my boleh klik SINI
************************************************************
Masih setia dengan Nuffnang. Tak layak nak berINNITY ni. hahaha
Janganlah ada yang dengki dengan aku. Mintak jauhkanlah dari mereka yang dengki ni. Amin.
*************************************************************

5 comments:

Lulu Caldina said...

ok lah tu..ngee tahniah :)

sarah mohamad said...

InyaAllah, nanti2 pasni masyuk la earnings blog ni heheheh yg penting kena usaha kan :)

azrijohan said...

wah,untungnyaaa dapat BE


keep on blogging


http://azrijohan.blogspot.com

Ezad Skytech said...

wahhh..ok la tu..dapat BE lagi kan..:D

farhan said...

banyaknya dpt..mcm mana nak dpt macam kau ye..aku punya semua tak smpai lagi rm5.00.bE TAK PENAH DPT langsung.