Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Monday, January 2, 2012

Daftar Chatbox Yang Baru

Assalamualaikum. Shoutmix telah pon membatalkan semua akaun percumanya pada 1 Januari 2012 yang lalu. Ini menyebabkan ramai kaki blogwalking susah nak blogwalking.


Sekarang aku dah tukar kepada chatbox yang baru. Korang boleh ke Fibox untuk mendaftar dan seterusnya memasang chatbox yang baru.

Macam mana nak daftar? Ikut step seperti dalam gambar.

1. Klik Sign Up kemudian isi semua butiran yang dikehendaki.
2. Email pengesahan akan dihantar kepada email.
3. Buka email kemudian klik link dalam email pengesahan tersebut.

4. Paparan seperti diatas akan keluar selepas anda log in akaun anda.
5. Klik Setting.

6. Copy embed code seperti yang tertera kemudian pastekan ke dalam HTML/Javascript gadget.

7. Inilah hasilnya.


Nak sembunyikan chatbox macam yang aku buat? Boleh ke Tutorial Untuk Blog di SINI.
**************************************************
Entri pertama tahun baru. =)
**************************************************

2 comments:

Ahmad said...

Menarik ni. Saya pun baru jumpa satu lagi http://shout.busuk.org/m/

NiSha said...

TQ suggestion..

singgah sini juga key..

http://heandsheloves.blogspot.com/