Farhan Hanif Dot Blogspot Dot Com

Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Tuesday, December 23, 2014

Dapatkan Ebook Lonely Planet

Assalamualaikum. Sekarang ni macam dah jadi satu trend anak-anak muda melancong ke luar negara dengan melibatkan kos yang rendah yang dipanggil backpackers. Aku yang selalu tengok gambar-gambar diorang upload pon rasa geram je sebab nak pergi tapi dompet bocor.

So bagi sesiapa yang nak pergi melancong tu perkara pertama mestilah buat rujukan tempat yang dituju kan. Jadi aku ada la jual satu-satunya bahan rujukan paling laris di pasaran iaitu rujukan dari Lonely Planet. Aku jual satu fail berharga RM1. Murah je ni sebab ni versi 2005 hingga 2009. Kalau ikutkan versi baru ni takdelah up-to-date mana. Sekadar update gambar dan typing error je. Jadi baik korang beli dengan aku. Murah je ni. Stok sentiasa ada. Aku akan send via email.

Daripada korang buat penuh bag dengan buku-buku Lonely Planet ni baik gantikan ruang tersebut kedalam memori card samartphone ni untuk ebook Lonely Planet. Dahlah murah, jimat ruang bagpack lagi, Jadi tunggu apa lagi, dapatkan Ebook Lonely Planet SEKARANG!













Wednesday, October 1, 2014

Google Street View Di Malaysia


Siapa pernah nampak kenderaan macam ni depan mata? Cepat check mana tahu muka korang masuk dalam Google Street View kan. haha. Google Malaysia semalam telah mengumumkan kemaskini terbaru iaitu Google Street View yang mana anda semua boleh melihat secara live view (bukan live ada orang gerak-gerak tu). Selama ni dapat lihat secara pandangan satelit je kan. so tadi aku pon godek-godek update terbaru ni manalah tahu ada muka terpampang dalam tu. tapi hampeh. kereta pon xde. dapat tengok garaj je. haha


Ni la kawasan perumahan tempat aku tinggal. tiga-tiga garaj (line merah) kosong. mungkin ni time orang kerja kot masa orang google tangkap gambar. tapi view nampak macam petang je. wallahualam. 



Lepas tu aku gi kawasan kampung pulak mana tahu orang google ni update jugak kan. Yes, diorang update jugak jalan kampung. Bawah ni kawasan rumah nenek aku. Rumah yang aku duduk dari umur 6 sampai 9 tahun sebab mak sambung belajar kat UIA, so aku ngan ayah duduk ngan nenek.




So untuk keterangan lanjut boleh ke SINI dan SINI.

_____________________________________________________


Dekat 2 tahun 5 bulan tak update. Tetiba rasa nak update. haha