Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Monday, January 24, 2011

tingkatkan traffic korang

korang nak tambahkan korang punya follower dan buat twitter serta blog korang kecoh?. Dekat sini aku ada satu cara untuk tolong korang. sebelum aku ajar camne korang try dulu link bawah ni dan nnti korang akan dapat idea. Kalau info ni membantu retweet la kat member korang. Just perkongsian untuk semua =)
so macam mana?....dah dapat idea?...kalau korang masih tak tahu, aku akan ajar...(lembab betul la korang ni)...hahaha
1. mula-mula korang tengok link kat bawah ni...
http://twitter.com/home?status=RT+%40farhanhanif91%20Ni+%20ada+Trick+Twitter+tuk+korang+semua+kongsi+=)+-+http://farhanhanif.blogspot.com/
pastu korang copy paste kat web browser korang...tengok apa jadi...hahaha....
dia tulis nama aku kan....
sekarang korang cuba buat korang punya pulak
Kalau kat link yang ada tu, apa yang korang perlu ubah hanya
1. selepas “%40″ just letak username twitter korang
2. Then korang letak ayat korang atau link tapi gantikan space dengan “+”
3. Then letak kat blog or mana2 site korang dan biar orang retweet....

Wednesday, January 19, 2011

~pagi~yang~terang~

haihhhhhh.....penatnya la harini....hahahaha...penat la sangat kan...sepatutnya harini aku kena wat fieldwork...tapi memandangkan group aku da siap, bole la balik bilik....walaupon balik awal, tapi rasa penat la gak...kitorang kena tunjukkan bukti yang kitorang ada wat kerja minggu ni...wth....so rasanya untuk minggu-minggu akan datang pon sama kena wat camni kot...bangun awal pagi, pastu datang makmal UKK amik kehadiran...pastu snap-snap gambar sebagai bukti kitorang wat kerja...lastly baru balik...benda ni aku rasa bole siap dalam 30 minit je...jadi 8.30 pagi da bole balik bilik...rasa cam buang masa je...terkorban masa tidur aku...hahahaa
kat bawah ni aku ada upload gambar sebagai bukti kitorang wat kerja...hahahaha



ni bukan SKODENG ok...=p


adjust buble....
pelakon : Hafiz a.k.a KAKA


ni pon bukan SKODENG tau...
nama pelakon : hazim


adjust bubble gak...
nama pelakon : shidi


ni namanya prism...benda ni digunakan untuk kerja-kerja mengukur tanah

Tuesday, January 18, 2011

~masa~untuk~buang~duit~

hari isnin adalah hari yang paling menggembirakan bagi aku...nak tahu kenapa?...sebab jadual hari isnin bermula jam 8 pagi sampai 10 pagi je...abes je kelas bole lepak atau sambung tidur yang tergendala pagi tadi...hahaha
sempena hari isnin ni, aku ngan classmate aku pergi ronda-ronda JB...
our 1st destination is DANGA CITY MALL...kitorang pergi situ pon just nak tengok + survey tempat main paintball...kitorang plan nak main paintball next week (isnin gak)...so kena la survey dulu kan...
pastu kitorang gi la CS gi tengok wayang citer KHURAFAT....sumpah best gila ending dia walaupon pelakonnya agak kaku...(suka-suka je komen citer orang)...hahaha...abes je tengok wayang, macam-macam plan dibuat...ada yang cadang nak sambung tengok wayang citer faster...ada yang ajak main boling..ada gak yang ajak balik...ish3....
last2 kitorang decide gi main boling kat DANGA CITY MALL...so pergila tempat tu balik...hahahah...apa yang paling best harini mestila masa main boling....harini aku belajar cara main spin...bukan nak kata pro...cuma aku dah pandai la cara nak buat sikit-sikit...sebelum ni asyik main straight je...bosan gak aku...tengok orang lain asik main spin rasa tercabar pulak...hahahaa..so aku da malas nak citer banyak...aku upload je gambar ni...hehehe



gaya seorang pemain profesional...hahaha




jangan tengok markah NASH...tengok markah aku a.k.a PAY JOE....ni markah game ke-3 kitorang...markah 1st ngan 2nd mana?...ahaha...malas nak snap sebab game 1st ngan 2nd aku main-main...saja nak try main spin...so ni la hasilnya masa game ke-3...NASH yang ajar...tu yang dapat highest tu...hahaha...kembang sikit NASH...



sementara menunggu ZIAD beli printer, aku ngan shidi sempat mengamalkan sunnah NABI SAW....memang enjoy sakan la aku...hahaha

Thursday, January 13, 2011

minggu paling taik dalam hidup

kisah 1

pepatah ada mengatakan "lidah lebih tajam daripada mata pedang"....kita sebagai manusia ni kenalah jaga percakapan walaupon ia sekadar gurauan...semalam time aku tengah makan kat arked, datang la sorang minah PUNDEK PENDEK ni...entah sebab apa tetiba je dia nak sakitkan hati aku....tau la dia tu ada ramai peminat (ramai ke???)....mungkin bagi dia itu sebagai gurauan...tapi bagi aku kata-kata tu cukup tajam...dia pikir aku suka la gurauan dia tu...so mulai harini aku janji kalau dia mintak tolong ngan aku, jangan harap la aku nak tolong...pergi la cari orang lain...so pengajarannya kat sini, jaga tutur kata korang tu bila bercakap ngn aku..aku ni mungkin sensitif sikit...bukan ngn aku sorang je...ngan orang lain pon sama...


kisah 2

sepatutnya esok aku ada fieldwork astronomi lapangan....tapi atas dasar kawan kan, aku bagi la group yang tak boleh buat pada hari sabtu @ ahad...terpaksa la aku buat pada hari sabtu...itu atas dasar kawan....tapi masa pemilihan group haritu diorang langsung tak pikir aku pon...rasa sakit hati je bila pikir balik...kalau ikutkan hati, nak je aku ignore diorang tu....nasib baik la aku ni orang yang mudah kalah dengan pujuk rayu...so aku bagi la tadi tanpa memberitahu group aku terlebih dahulu...abes je kelas tadi, salah sorang dari group aku datang bilik aku dan memberitahu bahawa dia telah menempah alat untuk fieldwork esok...dia cakap sepatutnya abes je kelas tadi kena tunggu kat makmal UKK untuk ambil barang untuk esok...so aku tau la apa akan jadi pada hari esok...kompem group yang aku bagi tukar tadi rasa geram...masalahnya disini, kitorang dah ada barang, korang belum lagi..kan kan kan...

Tuesday, January 11, 2011

pakguard UTM dah tunjuk taring...

salam...

geram...takut...nervous...itulah perasaan aku bila kena tahan dengan pakguard last week...selama ni aku keluar balik lewat malam tak kena tahan pon...tapi sejak mula sem baru @ tahun baru ni, siapa2 yang balik selepas pukul 12 a.m akan ditahan dan dilabel telah melakukan satu kesalahan....huhuhu...sebenarnya malam tu aku ngan dak couremate keluar gi CS tengok mid-night movie...citer ape ntah aku pon tak ingat...abis  je movie tu, sekali tengok jam dah nak pukul 2 pagi....mungkin kitorang kena tahan sebab tak ajak kaum hawa sekali kot...hahaha...padan muka...ok la..malas nak cerita panjang...upload gambar je la...hehehee

mintak2 la pengurus cathay ni tengok gambar ni...
bole la dapat diskaun pasni..hehehe



ingatkan nak tengok cerita ni malam tu...
sekali dah ade orang tengok cerita ni...
so kena la tengok cerita lain...=(


hensem tak gambar ni?...ada orang cakap gambar ni hensem...
hehehe...
aku rasa biasa je...(low profile la plk)

tak ingatla ni sebelum or selepas tengok movie tu...
entah apa2 la diorang ni...