Everyone wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.

Wednesday, October 1, 2014

Google Street View Di Malaysia


Siapa pernah nampak kenderaan macam ni depan mata? Cepat check mana tahu muka korang masuk dalam Google Street View kan. haha. Google Malaysia semalam telah mengumumkan kemaskini terbaru iaitu Google Street View yang mana anda semua boleh melihat secara live view (bukan live ada orang gerak-gerak tu). Selama ni dapat lihat secara pandangan satelit je kan. so tadi aku pon godek-godek update terbaru ni manalah tahu ada muka terpampang dalam tu. tapi hampeh. kereta pon xde. dapat tengok garaj je. haha


Ni la kawasan perumahan tempat aku tinggal. tiga-tiga garaj (line merah) kosong. mungkin ni time orang kerja kot masa orang google tangkap gambar. tapi view nampak macam petang je. wallahualam. 



Lepas tu aku gi kawasan kampung pulak mana tahu orang google ni update jugak kan. Yes, diorang update jugak jalan kampung. Bawah ni kawasan rumah nenek aku. Rumah yang aku duduk dari umur 6 sampai 9 tahun sebab mak sambung belajar kat UIA, so aku ngan ayah duduk ngan nenek.




So untuk keterangan lanjut boleh ke SINI dan SINI.

_____________________________________________________


Dekat 2 tahun 5 bulan tak update. Tetiba rasa nak update. haha